Menu

Apple presenteert nieuwe iPhone 16 modellen en meer

iPhone 16 (Pro), Apple Watch Series 10 en Ultra 2, en nieuwe AirPods 4 en Max

Apple presenteert nieuwe iPhone 16 modellen en meer

Elk jaar worden er in september nieuwe iPhone modellen gepresenteerd door Apple en afgelopen 9 september was het weer zover. Dat het om de iPhone 16, Apple Watch Series 10 en nieuwe AirPods zou gaan was vooraf al duidelijk. Toch wist Apple te verrassen met een aantal handige nieuwe functies. Wij vertellen je alles over wat er is aangekondigd.

iPhone 16

Laten we beginnen met het paradepaardje van Apple: de nieuwe iPhone modellen. Apple heeft de ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence als leidraad genomen voor het ontwerp en vier prachtige, nieuwe modellen aangekondigd. Met om te beginnen de iPhone 16 en iPhone 16 Plus.

De Apple iPhone 16 lineup
De Apple iPhone 16 lineup

Een nieuw uiterlijk

De iPhone 16 heeft een compleet nieuwe look gekregen met een behuizing van 85% gerecycled materiaal in vijf nieuwe kleuren: ultramarijn, blauwgroen, roze, wit en zwart. Het glas is 50 procent sterker dan dat van haar voorgangers en het scherm (6,1-inch voor de iPhone 16 en 6,7-inch voor de iPhone 16 Plus) is heel helder met tot wel 2.000 Nits. Daarnaast is de iPhone voorzien van de aanpasbare actie-knop (die we kennen van de iPhone 15 Pro) waarmee je bijvoorbeeld snel een voice memo kunt opnemen, vertaal-actie kunt uitvoeren of de zaklamp kunt aanzetten.

Vernieuwd camera­systeem

Een tweede nieuwe knop op de iPhone 16 is de camera­regelaar waardoor je iPhone makkelijk als fototoestel is in te zetten. Als je de knop (die zich aan de zijkant van het toestel bevindt) indrukt, opent de camera-app zich. Door deze normaals in te drukken maak je een foto. Als je de knop ingedrukt houdt, wordt er een video opgenomen. Door de knop licht in te drukken en er met je vinger overheen te bewegen kun je in- en uitzoomen. Dubbeltik je dan krijg je meer opties te zien.

De iPhone 16 bevat een 48‑MP Fusion-camera en een 2x telelens van optische kwaliteit waarmee je flink kunt inzoomen. Met de 12-MP ultragroothoek­camera met autofocus maak je extreme close‑ups en macrofoto’s. Daarnaast is er ook een nieuwe generatie Fotografische stijlen om je foto’s mee te bewerken.

Sneller en zuiniger

Uiteraard is de nieuwe generatie iPhone ook weer een stukje snelleren zuiniger dan zijn voorganger. Met de Apple Silicon A18-chip (we slaan dus een generatie over ten opzichte van de vorige A16 Bionic-chip) heeft deze iPhone een CPU die 30 procent sneller en een GPU die 40 procent sneller is dan die van de iPhone 15. De nieuwe chip zorgt ook voor een langere batterijduur en een kortere oplaadtijd met behulp van een nieuwe MagSafe-oplader.

De Apple iPhone 16 CPU performance
De Apple iPhone 16 CPU performance

Apple Intelligence

Apple geeft aan er vooral voor te willen zorgen dat je privacy goed beschermd wordt als je AI gebruikt. Dat doen ze door middel van Private Cloud Computer. Je data wordt nooit gedeeld met Apple of andere bedrijven.

Een aantal AI-functies die je straks direct op je iPhone 16 kunt gebruiken zijn onder andere een schrijfhulpdie je helpt met het maken van betere berichtjes, mails en samenvattingen. Ook kun je plaatjes en emoji genereren met behulp van AI. In Foto’s kun je gemakkelijk zoeken naar een bepaald onderwerp of thema door de omschrijving ervan in te tikken. Previews in Mail en het berichtencentrum maken ook slim gebruik van AI door je een samenvatting te laten zien in plaats van de eerste woorden van een bericht.

Apple Intelligence en Siri

Ook Siri maakt meer gebruik van AI door natuurlijker, relevanter en persoonlijkerte antwoorden op vragen. Je kunt straks ook naar Siri tikken in plaats van spreken zodat je er discreter gebruik van kunt maken. Siri geeft je tips en handleidingen voor het uitvoeren van taken op de iPhone en kan contextueel antwoord geven op vragen over wat je ziet in beeld. Ook wordt het mogelijk om door middel van het maken van een foto, informatie te krijgen over bijvoorbeeld een gebouw, evenement of dier door middel van de integratie met Google en ChatGPT.

Helaas moeten we in Nederland nog even wachten op de nieuwe AI-functionaliteiten. De software-update zal in oktober 2024 in béta gaan in Amerika, in december in een aantal andere Engelstalige landen en pas volgend jaar in meer landen beschikbaar zijn.

Prijzen & Beschikbaarheid

De iPhone 16 en iPhone 16 Plus vanaf nu te bestellen vanaf € 969,00 en € 1.119,00. Beide modellen zijn vanaf 20 september 2024 verkrijgbaar.

iPhone 16 Pro (Max)

Voor de echte pro-users die uitgebreid gebruik willen maken van de maximale prestaties van de iPhone zijn er ook twee nieuwe modellen: de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max.

De Apple iPhone 16 Pro lineup
De Apple iPhone 16 Pro lineup

Een nieuw uiterlijk

Ook deze toestellen hebben een compleet nieuw design gekregen. De iPhone 16 Pro heeft een 6,3-inch en het Pro Max model een 6,9-inch Super Retina XDR-display. De randen zijn heel dun waardoor je optimaal gebruik kunt maken van het grotere scherm. De iPhone 16 Pro is gemaakt van Grade 5-titanium, een sterk en uitzonderlijk licht materiaal, en verkrijgbaar in vier kleuren waaronder het nieuwe desert titanium.

Sneller en zuiniger

De iPhone 16 Pro is eveneens een stuk sneller en zuiniger dan zijn voorganger. Door middel van de A18 Pro-chip met nieuwe 16‑core Neural Engine en 6‑core GPU is deze iPhone 15 tot 20 procent sneller ook als het gaat om AI. Daarnaast gaat de batterij ook nog eens tot 4 uur langer mee.

Beste camera’s ooit

Aangezien dit toestel populair is onder foto- en videoprofessionals heeft Apple de iPhone 16 Pro voorzien van een pro-camera­systeem met een tweede 48‑MP camera. Deze nieuwe ultragroothoekcamera heeft een nog betere quad‑pixel sensor met autofocus in superhoge resolutie. Ook kun je op de Pro-modellen gebruik maken van de 5x telelens­camera en foto’s maken in 120 mm voor scherpere close-ups van nog verder weg.

De nieuwe generatie Fotografische stijlen om je foto’s te bewerken zijn ook beschikbaar op de iPhone 16 Pro-modellen. Deze filters worden per foto aangepast en werken met een live voorvertoning waardoor je tijdens het maken van de foto de filters al kunt bekijken of later kunt aanpassen. Dankzij de nieuwe 48‑MP Fusion-camera met quad‑pixel sensor en de krachtige A18 Pro-chip kun je video of slo-mo opnemen in 4K Dolby Vision met 120 bps.

De iPhone Pro bevat vier microfoons van studio kwaliteit. Met de Audio Mix functie filter je, indien gewenst, stemmen en geluiden die zich buiten beeld bevinden uit. Nieuw is ook de mogelijkheid om voice memo’s op te nemen met meerdere lagen waardoor je kunt afspelen en opnemen tegelijk en je een soort mini studio in je zak hebt.

Prijzen & Beschikbaarheid

De iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max vanaf nu te bestellen vanaf € 1.229,00 en € 1.479,00. Beide modellen zijn vanaf 20 september 2024 verkrijgbaar.

Welk model iPhone 16 moet je kiezen?

Welk model past het beste bij jou? Voor het overzicht hebben de meest opvallende kenmerken van de verschillende modellen op een rij gezet in een aanvullende blog ‘Welk model iPhone 16 moet je kiezen?’.

Apple Watch Series 10

De Apple Watch Series 10 is uitgevoerd met een 30 procent groter en helderder scherm. Het is een OLED groothoek­display wat zoveel betekent als een verbeterde kijkhoek. Het scherm is 40 procent helderder als je deze in een hoek bekijkt. Daarnaast is het scherm een stukje energiezuiniger.

De Apple Watch Series 10
De Apple Watch Series 10

Ook de behuizing is aangepakt. Deze is van aluminium en weegt 10 procent minder dan haar voorgangers. Het is de dunste tot nu toe (10 procent dunner dan Series 9) met een dikte van 9,7 mm. De nieuwe Apple Watch is verkrijgbaar in een gitzwart, roségoud en zilver uitvoering. Als optie kun je, tegen een meerprijs, ook kiezen voor de titanium versie in drie luxe tinten.

Nieuwe functies

De Apple Watch Series 10 is bevat de nieuwe S10-chip en laadt lekker snel op (in 30 min naar 80 procent). Hij bevat een speaker die 30 procent kleiner is en ook te gebruiken voor het afspelen van muziek. Omdat achtergrond geluid beter gefilterd wordt, ben je ook beter te verstaan als je de Apple Watch gebruikt om te bellen.

Wat betreft software krijgt de Apple Watch haar eigen Vertaal-app en komen er mooie uitbreidingen voor de Gezondheid-app zoalsslaapapneu herkenning. Nieuw zijn ook de sensoren voor watertemperatuur en diepte voor als je gaat zwemmen, snorkelen of duiken. De nieuweGetijden-app informeert je over onder andere water­standen en zonsopkomst en -ondergang.

Apple Watch Ultra 2

De Apple Watch Ultra, speciaal voor sporters en avonturiers, krijgt een kleine upgrade. Dit model krijgt een nieuwe finish (zwart titanium), is extra krasbestendig en krijgt als extra optie een Milanees bandje van titanium.

Prijzen & beschikbaarheid

De Apple Watch Series 10 is nu te bestellen vanaf € 449,00 in verschillende uitvoeringen en maten. De Apple Watch Ultra 2 begint bij € 899,00. Vanaf 20 september 2024 zullen de eerste Apple Watch modellen verkrijgbaar zijn.

AirPods

Over de hele breedte van de koptelefoon-lijn van Apple worden vernieuwingen aangebracht. Apple kondigt naast de AirPods 4 ook nieuwe AirPods Max en een update voor de AirPods Pro 2 aan.

AirPods 4

Met het vernieuwen van de standaard AirPods zorgt Apple voor een mooi en betaalbaar instapmodel met veel functionaliteit en betere pasvorm. De nieuwe AirPods zijn voorzien van dekrachtige H2‑chipwaardoor zowel audio als gesprekken beter dan ooit klinken.

De oplaadcase van de nieuwe AirPods bevat nu een USB-C aansluiting en de batterij levert een totale luistertijd tot maar liefst 30 uur. Er is ook een mogelijkheid om op te laden met een Apple Watch lader of Qi‑oplader.

Als upgrade kun je kiezen voor een model met actieve ruisonderdrukking en transparantie modus. Dit zorgt ervoor dat je goed verstaanbaar bent en geen last hebt van omgevingsgeluid. Compleet nieuw is gespreksdetectie die merkt wanneer je met iemand in gesprek bent en op dat moment het volume van waar je naar luistert tijdelijk verlaagt.

AirPods Max in nieuwe kleuren

De over‑ear koptelefoon van Apple, de AirPods Max, krijgt ook een kleine upgrade. Deze is voortaan voorzien van USB-Cen verkrijgbaar in een serie nieuwe kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, paars en oranje.

AirPods Pro 2 beter voor je gehoor

Voor de professionele lijn van de AirPods staan een aantal software updates in de planning voor iedereen met AirPods Pro 2. Apple focust op “preventie, bewustwording en ondersteuning” voor het gehoor met features als gehoorbescherming (de AirPods fungeren hiermee dan als oordoppen), de Gehoortest en Gehoorapparaat, waarbij het geluid op jouw gehoor wordt aangepast.

Prijzen & Beschikbaarheid

De AirPods 4 en AirPods Max vanaf nu te bestellen vanaf € 149,00 en € 579,00. Beide modellen zijn vanaf 20 september 2024 verkrijgbaar. De update voor de AirPods Pro 2 wordt dit najaar verwacht.

Op een rijtje

Apple kondigde tijdens het event in september 2024 verschillende nieuwe producten aan met de iPhone in de hoofdrol. Dit is wat er is aangekondigd:

  • Twee nieuwe iPhone 16 modellen met als grote verschil de nieuwe behuizing, nieuwe kleuren, een snellere chip en vernieuwd camerasysteem.
  • Twee nieuwe iPhone 16 Pro modellen met extra dunne randen, een snellere chip, nieuwe kleuren en de beste batterij ooit in een iPhone.
  • De Apple Watch Series 10 met een groter en helderder scherm en een aantal nieuwe functies zoals een verbeterde speaker en nieuwe sensoren.
  • De AirPods 4 met een nieuwe oplaadcase en de optie voor ruisonderdrukking
  • De AirPods Max in nieuwe kleuren
  • Een software update voor de AirPods Pro 2

Advies op maat door Upgreatest

Kom je er toch niet uit? Wij geven je graag advies op maat. Stuur een mailtje of bel  ons op, dan helpen we je verder.

Neem contact met ons op

iPhone 16 Pro

 
Nieuw
iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium
€ 1.229,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 128GB White Titanium
€ 1.229,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium
€ 1.229,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium
€ 1.229,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium
€ 1.359,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium
€ 1.359,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 256GB White Titanium
€ 1.359,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 256GB Desert Titanium
€ 1.359,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 512GB Black Titanium
€ 1.609,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 512GB White Titanium
€ 1.609,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 512GB Desert Titanium
€ 1.609,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 512GB Natural Titanium
€ 1.609,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 1TB White Titanium
€ 1.859,00
incl. 21% BTW
Op bestelling leverbaar
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 1TB Black Titanium
€ 1.859,00
incl. 21% BTW
Meer dan 3 op voorraad
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 1TB Desert Titanium
€ 1.859,00
incl. 21% BTW
Meer dan 3 op voorraad
 
Nieuw
iPhone 16 Pro 1TB Natural Titanium
€ 1.859,00
incl. 21% BTW
Meer dan 3 op voorraad

Onze Specialisten